Azienda Agricola La Selvotta uit Vasto, Abruzzo

Het bedrijf is gelegen in de heuvels van Vasto, dicht bij de Adriatische Zee, in de plaatsen Selvotta, Buonanotte, Colle Pizzuto en Montevecchio – een paradijs waar hun wijngaarden en olijfgaarden staan.

Zij cultiveren typische autochtone druivensoorten zoals Montepulciano d’abruzzo en Falanghina! Prachtige wijnen worden hieruit verkregen met zeer volle smaken. Bovendien hebben ze ook de Pecorino druif, die wel in verschillende regio’s terug te vinden is. Maar door de terroir waarop deze pecorino wijngaarden zich bevinden krijgt deze wijn een bepalend en robuust karakter, met geuren en smaken die herinneren aan de Abruzzo-heuvels. Al hun wijnen zijn bekroond door talloze tijdschriften en bij belangrijke tentoonstellingen.

Voor deze familie is olijfolie maken een uitdaging en een plezier, aangewakkerd door de passie die al drie generaties lang wordt doorgegeven. Respect voor tradities, tijden en natuur. De combinatie met moderne technieken van oogsten en verwerking (in hun eigen oliemolen met steenpers = frantoio), stellen hen in staat om de olijven al binnen een paar uur na de oogst om te zetten en alzo geurige oliën te verkrijgen die rijk zijn aan aroma’s en vol gunstige natuurlijke eigenschappen. Deze kwaliteiten vinden we terug op elk bord of op een eenvoudig sneetje brood.

De verschillende olijvenvariëteiten zijn Nebbio, Gentile di Chieti en Leccino. Allemaal geteeld volgens traditie en volgens een specifieke methode. De olijfolie wordt verpakt in donkere glazen flessen of blikken die geen ultraviolette straling doorlaten om de organoleptische eigenschappen van de olie te behouden.

Meer info over hun wijnen: https://zuidersefijnproever.be/winkel/

Azienda Agricola La Selvotta uit Vasto, Abruzzo

Open Kookworkshops – data 2022

De deuren van ons open kookatelier zwaaien terug open! De data voor de open kookateliers tem einde 2022. Je kan je hiervoor individueel voor inschrijven vanaf nu! Reserveer snel jouw plekje in de keuken!

Lees meer

Wijndegustatie op zondag 4 maart!

Wijndegustatie van Italiaanse pareltjes uit Puglia, Abruzzo en Veneto!

Lees meer

Cantine Ionis uit Martina Franca, Puglia

Cantine Ionis is na 40 jaar productie van voornamelijk bulk wijnen overgestapt op het zelf bottelen en commercialiseren van de beste wijnen van Salento in regio Puglia.

Lees meer

Azienda Agricola Rive della Chiesa in Treviso, Veneto

Azienda Agricola Rive della Chiesa uit Treviso in de regio Veneto gekend voor zijn uitzonderlijk sprankelende prosecco's!

Lees meer

Recept Pugliese bommetjes – Bombette Pugliesi

Recept Pugliese bommetjes en foodpairing

Lees meer

Negroamaro druif onthuld

Negroamaro druif onthuld in o.a. typische karakteristieken, herkomst, foodpairing.

Lees meer

Foodpairing – Wijn en gerecht combineren

Foodpairing - wijn en gerecht combineren

Lees meer

Naar Italië in 2017

Welke regio's willen jullie mee gaan ontdekken in 2017? Beleef Toscane, Calabrië of Piemonte met al je zintuigen! Geniet van overheerlijke gerechten en lekkere wijnen, laat je inpalmen door de spontaniteit en de charmes van de bevolking, ontdek de geschiedenis van een stad en het verhaal van een regio…

Lees meer

Samenwerking met Gro-W intowine

Voortaan bundelen De Zuiderse Fijnproever (www.zuidersefijnproever.be) en Gro-W intowine ( www.growintowine.com) hun krachten en organiseren samen belevingsreizen in Italië.

Lees meer

VINO FESTIVAL 2017 – 18 en 19 februari

VINO FESTIVAL op 18 en 19 februari 2017: Ondertussen voor de 9de keer dat deze Italiaanse Wijnproeversbeurs plaatsvindt. En ook de 9de keer dat De Zuiderse Fijnproever deelneemt! Kom langs op de stand en proef enkele van de heerlijke Italiaanse toppers die op de proeftafel zullen staan. CASH & CARRY: Proef en neem onmiddellijk uw favoriet mee naar huis! [...]

Lees meer

Exclusief degusteren met De Zuiderse Fijnproever in mei

Exclusief degusteren met De Zuiderse Fijnproever in mei Op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei komt Giuseppe Parilla van wijnhuis Tenuta del Conte, een prachtig wijndomein uit Calabrië, voor de eerste keer naar Leuven voor een ontmoeting met fijnproevers en Italië liefhebbers. Jij kan erbij zijn! Wat mag je verwachten: Uitleg over de streek en [...]

Lees meer

Exclusieve degustatie met Conti Degli Azzoni uit De Marken

Op vrijdag 29 april en zaterdag 30 april komt Francesco van wijnhuis Conti degli Azzoni, een historische wijndomein uit de regio van De Marken, naar Leuven voor een ontmoeting met fijnproevers en Italië liefhebbers. Jij kan erbij zijn! Wat mag je verwachten: Kennismaking met het wijnhuis Uitleg over de streek en wijnen Degustatie van verschillende wijnen [...]

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x