Exclusief degusteren met De Zuiderse Fijnproever in mei

Exclusief degusteren met De Zuiderse Fijnproever in mei

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei komt Giuseppe Parilla van wijnhuis Tenuta del Conte, een prachtig wijndomein uit Calabrië, voor de eerste keer naar Leuven voor een ontmoeting met fijnproevers en Italië liefhebbers. Jij kan erbij zijn!

Wat mag je verwachten:

 • Uitleg over de streek en kennismaking met het wijnhuis en zijn wijnen
 • Degustatie van hun wijnen zowel wit, rood en riserva
 • Italiaanse antipasti

Praktisch:

 • Vrijdag 27 mei 2016 van 19u00 tot 22u00
 • Zaterdag 28 mei 2016 van 19u00 tot 22u00
 • Degustatieprijs: 10 euro per persoon
 • Maximaal 15 personen per degustatie
 • Locatie: Huiskameratelier, Ravenstraat 58, 3000 Leuven
 • Inschrijven door te mailen naar info@zuidersefijnproever.be met vermelding van je naam en welke dag jij erbij wilt zijn en het aantal personen. Geef ook even je telefoonnummer mee.
 • Overschrijving = bevestiging inschrijving. Bedrag vooraf overschrijven op rekeningnummer IBAN BE74 1430 6612 5207 – BIC: GEBABEBB met vermelding van ‘Degustatie + je naam’
 • De Presentatie is in het Italiaans/Engels met Nederlandse vertaling.

De wijngaarden van Tenuta del Conte bevinden zich in Zuid-Italië, in Cirò Marina, in de buurt van de Ionische Zee, Aangeplant tussen 1960 en 1965, produceren ze inheemse druiven zoals de Gaglioppo en Greco Bianco. En dit volgens de traditionele werkmethoden.
De filosofie van de familie Francesco Parilla: ‘Het verhaal van onze heuvels bevindt zich in een glas Cirò.’

Zoals u al weet: Wijn moet vertellen waar het vandaan komt, het moet zijn verhaal vertellen!
Kom en ontdek het verhaal van Tenuta del Conte in hun glas Cirò!

Reserveer vandaag nog jouw deelname aan deze exclusieve degustatie. De plaatsen zijn beperkt, dus zorg dat je er snel bij bent!

Meer info:
www.zuidersefijnproever.be
www.tenutadelconte.it

Regio achtergrond:

Calabrië
In heel Calabrië is vrijwel geen vlak stukje grond te ontdekken. Deze regio kenmerkt zich door de vele heuvels en even zoveel bergen. Het bergachtige landschap heeft ervoor gezorgd dat de wijngaarden over de gehele regio zijn verspreid.

De belangrijkste druif van de regio is de Galioppo, een van oorsprong Griekse druif die een grote persoonlijkheid geeft. De belangrijkste rode wijn die van deze druif wordt gemaakt, is Cirò DOC en wordt beschouwd als de oudste wijn ter wereld.
Cirò is bekend als stevige, donkerrode wijn, maar er wordt ook witte (Greco bianco) en rosé geproduceerd.

Open Kookworkshops – data 2022

De deuren van ons open kookatelier zwaaien terug open! De data voor de open kookateliers tem einde 2022. Je kan je hiervoor individueel voor inschrijven vanaf nu! Reserveer snel jouw plekje in de keuken!

Lees meer

Wijndegustatie op zondag 4 maart!

Wijndegustatie van Italiaanse pareltjes uit Puglia, Abruzzo en Veneto!

Lees meer

Cantine Ionis uit Martina Franca, Puglia

Cantine Ionis is na 40 jaar productie van voornamelijk bulk wijnen overgestapt op het zelf bottelen en commercialiseren van de beste wijnen van Salento in regio Puglia.

Lees meer

Azienda Agricola La Selvotta uit Vasto, Abruzzo

Azienda Agricola La Selvotta uit Vasto in de regio Abruzzo is gekend voor de productie van prachtige wijnen met autochtone druiven en voor het maken van uitgesproken olijfolie extra vergine!

Lees meer

Azienda Agricola Rive della Chiesa in Treviso, Veneto

Azienda Agricola Rive della Chiesa uit Treviso in de regio Veneto gekend voor zijn uitzonderlijk sprankelende prosecco's!

Lees meer

Recept Pugliese bommetjes – Bombette Pugliesi

Recept Pugliese bommetjes en foodpairing

Lees meer

Negroamaro druif onthuld

Negroamaro druif onthuld in o.a. typische karakteristieken, herkomst, foodpairing.

Lees meer

Foodpairing – Wijn en gerecht combineren

Foodpairing - wijn en gerecht combineren

Lees meer

Naar Italië in 2017

Welke regio's willen jullie mee gaan ontdekken in 2017? Beleef Toscane, Calabrië of Piemonte met al je zintuigen! Geniet van overheerlijke gerechten en lekkere wijnen, laat je inpalmen door de spontaniteit en de charmes van de bevolking, ontdek de geschiedenis van een stad en het verhaal van een regio…

Lees meer

Samenwerking met Gro-W intowine

Voortaan bundelen De Zuiderse Fijnproever (www.zuidersefijnproever.be) en Gro-W intowine ( www.growintowine.com) hun krachten en organiseren samen belevingsreizen in Italië.

Lees meer

VINO FESTIVAL 2017 – 18 en 19 februari

VINO FESTIVAL op 18 en 19 februari 2017: Ondertussen voor de 9de keer dat deze Italiaanse Wijnproeversbeurs plaatsvindt. En ook de 9de keer dat De Zuiderse Fijnproever deelneemt! Kom langs op de stand en proef enkele van de heerlijke Italiaanse toppers die op de proeftafel zullen staan. CASH & CARRY: Proef en neem onmiddellijk uw favoriet mee naar huis! [...]

Lees meer

Exclusieve degustatie met Conti Degli Azzoni uit De Marken

Op vrijdag 29 april en zaterdag 30 april komt Francesco van wijnhuis Conti degli Azzoni, een historische wijndomein uit de regio van De Marken, naar Leuven voor een ontmoeting met fijnproevers en Italië liefhebbers. Jij kan erbij zijn! Wat mag je verwachten: Kennismaking met het wijnhuis Uitleg over de streek en wijnen Degustatie van verschillende wijnen [...]

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x